18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi Anma Töreni

Okulumuz konferans salonunda Çanakkale Zaferi'ni anma töreni düzenlendi. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

19.03.2024 39

1. Dünya Savaşı’nda İtilaf devletleri, Rusya’ya Boğazlar üzerinden yardım götürmeyi, Boğazları ve başkent İstanbul’u ele geçirmeyi, Osmanlı Devletini parçalamayı amaçlamışlardır. Bu sebeple Çanakkale Savaşı sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin en önemli olaylarından biridir.

Çanakkale Savaşı, İtilaf Devletlerinin kara,hava, deniz ve denizaltı unsurlarıyla  çok güçlü saldırıları karşısında; çok zayıf durumda olan Türk milletinin kazanmış olduğu direnişi simgeler. Bu yönü ile de Kurtuluş Savaşı’nın ön safhasını oluşturur ve Mustafa Kemal’i Atatürk yapan en önemli savaştır.

18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale’yi Geçilmez yapan, toprağı vatan yapan şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. Tarih, Şan Şeref bizim Çanakkale!